Гости на водещите са експертите с дългогодишен опит Юлия Мишкова,

...
 
Гости на водещите са експертите с дългогодишен опит Юлия Мишкова,
Коментари Харесай

Медийната грамотност е темата на втория видеокаст за уменията на 21-ви век на Lidl

 

Гости на водещите са специалистите с дълготраен опит Юлия Мишкова, старши експерт “Управление на планове ” в prepodavame.bg, и Кристина Христова, ръководител на Коалицията за медийна просветеност и началник на Factcheck.bg. С забавни образци те коментират в елементи какво съставлява медийната просветеност и за какво тя е основно умеене на бъдещето.

 Медийната просветеност е тематиката на втория видеокаст за уменията на 21-ви век на Lidl

„ Познаването на метода, по който действа медийна среда,е онази доза здравословен песимизъм, който може да ни разреши да вършим по-умни избори и решения “, разяснява Юлия Мишкова.

 Медийната просветеност е тематиката на втория видеокаст за уменията на 21-ви век на Lidl

„ Медийната просветеност дава опция на хората да търсят сериозно информация, да работят етично в интернет пространството и е значимо тези умения да се усъвършенстват дружно с развиването на обществените мрежи “, добавя Кристина Христова.

Освен това, в епизода всеки може да научи по какъв начин дейно да показва своето мнение в обществена среда, да взаимодейства с останалите и да се защищава от недостоверна информация.Коментира се и настоящата тематика за подправените вести и какви са техните механизми на разпространяване, какво съставляват осведомителните балони и какви са рисковете при шерване на персонална информация в онлайн среда.

Видеокастът „ Уменията на 21 век “ е продължение на успешнатавътрешна стратегия за образования в персонални, обществени и цивилен умения, която се организира измежду чиновниците на Lidl към този момент над 6 месеца.

Първият епизод от поредицата беше посрещнат с огромен интерес и доближи над 59 хиляди гледания за по-малко от месец.

Повече информация за видеокаста “Уменията на 21 век “, водещите и участниците в епизодите, можете да прочетете на на Лидл България.

Епизодите от видеокаста „ Уменията на 21 век “ са налични гратис в каналите на Лидл България в.

За гостите във втори епизод:

Юлия Мишкова е старши експерт “Управление на планове ” в prepodavame.bg. Отговаряла е за образованието на учители в стратегия “Нов път в преподаването “. С Асоциация на европейските публицисти основават Наръчник за насърчаване на медийна просветеност. През 2020-2023 провеждат взаимни образования на учители от цялата страна по тематиката.

 

Кристина Христова е ръководител на Коалицията за медийна просветеност и началник на Factcheck.bg. Награждавана е три пъти от Представителството на Европейската комисия в България с премията „ Робер Шуман “, в категория „ Интернет медии “.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и участва в 31държави. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 127 магазина в 54 града и над 4000 чиновници. Предимствата на характерния бизнес модел, необятната гама артикули с оптимално съответствие качество-цена и въвеждането на редица новаторски практики и модели,наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхождачестно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, чиновници и сътрудници.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР